OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

28 Mayıs 2011 Cumartesi

YAHUDİLERİN KUDÜSTEKİ AMACI - KUDÜS YAHUDİLER

YAHUDİLERİN KUDÜSTEKİ AMACI - KUDÜS YAHUDİLER
Yahudiler kendileri için kutsal kabul edilen Süleyman mabedini ortaya çıkarmak istiyorlar. Süleyman mabedi Tevrata göre kutsal kabul edilen ilk yahudi tapınağıdır. Bu nedenle ilk tapınak olarak kabul edilir.


Tarih öncesi Yahudilikte, bir nev'î ibadet ve kurban (korbanot) merkezi haline gelmiştir. MÖ 10. yüzyılda tamamlanmış, MÖ 586 yılında Babilliler tarafından yıkılmıştır. Tüm aramalara rağmen bu ilk tapınağa ait kalıntılara ulaşılamamıştır. Sadece civarındaki sunaklara ait olduğu düşünülen havuz kalıntıları bulunmuştur. Bugünkü Ağlama Duvarı'nın o bina ile bir alakası yoktur. Bu duvar daha sonra M.Ö. 10 yılında Yahuda kralı Herod tarafından yeniden inşa edilen 2. tapınağın taban kompleksinden kalan son duvar olduğu düşünülmektedir. (Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCleyman_Mabedi)

Bu tapınağa ait gerekli daha detaylı bilgileri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.
http://www.odatv.com/n.php?n=bulbulderesi-ve-suleyman-mabedi-1303101200


Ben bu linklerden bulamayacaklarınızı yazacağım. Yahudiler tarafından kutsal kabul edilen Sileyman mabedinin Mescidi Aksanın altında olduğu ve Mescidi Aksanın yıkılması gerektiğini söylüyorlar. Asıl amaçları Kudüsteki Mescidi Aksayı yıkıp Süleyman Mabedini ortaya çıkarmaktır. Bu yüzden İsrail devleti ve aşırı dinci Yahudiler tarafından Mescidi Aksa defalarca yıkılmak istenmiş fakat başaramamışlardır. Kudurmuş köpeklerin (Yahudilerin) asıl amacı budur. Yani kuyruk acıları bundan ibarettir. Aşağıdaki linktede Mescidi Aksa hakkında detaylı bilgi sunulmaktadır. Kaç defa yıkılmak ve yakılmak istendiği hakkındaki bilgiler aşağıdaki linktedir.http://www.vahdet.com.tr/filistin/dosya6/1570.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder