OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

18 Temmuz 2011 Pazartesi

YENİ DÜNYA DÜZENİ

Bugün size yeni dünya düzeninin nasıl kurulacağı ve nasıl olacağından bahsetmeye çalışacam.
Her geçen gün biraz daha gelişen ve değişen yeni dünya düzenine ayak uydurmak git gide dünyayı uçurumun kenarına sürüklüyor. Yeni kitle imha silahları, yeni nesil biyolojik ve kimyasal konseptler, alınması gereken önlemleride sert ve ciddi olması gerektiği konusunda insanları uyarıyor.

Peki Yeni Dünya Düzenini hangi ülkeler nasıl kuracak. Türkiye Yeni Dünya Düzeninde nasıl ve ne şekilde rol alacak. Zaman artık silahlarla savaş kazanılma zamanı olmaktan çıktı. Silahlarla olacağı aşina ama nasıl silahlarla. Bu silahlarla dünya düzeni nasıl kurulacak.

Artık savaşlar malesef insan besinleriyle fazlasıyla alakalı oldu. Türkiye artık eski tarım zenginliğini kaybetti. ABD, Avrupa ve İsrail den alınan tohumlar artık kendi özniteliğini kaybetmiş sebze, meyve ve bitkileri piyasada rekabet ve para uğruna alternatifsiz bir ürün olarak sürdü. Alternatifsiz çünkü bu bitkilerden elde edilen tohumlar Terminatör gen vasıtasıyla çiçekten başka bir bitki elde edilemeyecek, bir daha ticari amaçla kullanılamayacak ve muhtaç kalacak kadar ileri safhalara taşıdı. Azıcık aş artık milletimizin başını dertten çıkarmaz oldu. Yanlızca bitkilermi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olarak bilinen Kene Isırması nedir sizce.

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ - KENE ISIRMASI
Hiç üşündünüzmü bu kenelere ne oluyor? Neden ısırdıklarında artık insanları öldürüyor veya niye insanları ısırır oldular? Tabiki belirli neticeleri vardır mutlaka. Ben tahminler üzerinden gidecem sizler gibi. Birinci alternatif Toprak zehirlenmesi. İkinci alternatif ise kenelerin genleriyle oynanması ve ölümcül virüsün bu kenelere enjekte edilerek diğer tüm kenelere de geçecek şekilde yayılması. Peki biz hangi alternatif üzerinde durmalıyız. Cevabı çok basit iki alternatifte araştırılması kaçınılmaz. Geçenlerde gazetede okuduğum ilginç iki haberi paylaşmak istiyorum. Birincisi Hollandalı çift turüst olarak Türkiye'ye geliyor ve bir çok bitkiyi (Başta yanlızca Erzurumda bulunan Eğik başlı Lale) bir daha yetişmeyecek şekilde kökünden söküyor ve söktükleri bitkilerin yetiştiği toprağıda zehirliyorlar. İkincisi ise Artvin de gene Turist kılığında gelen Rus çift bir çok böcek türünü (300 e yakın kelebek) gümrük kapısında Rusya'ya kaçırmak üzere iken yakalanıyor. Peki bunlar ne yapacak bu böcek ve bitkileri dersiniz. Siz hala BBC, National Geographic gibi kanalların okyanuslarda, Afrikada, keşfedilmemiş bölgelerde yanlızca hayvan belgesellerini çekip sizlere seyrettirip para kazandıklarınımı sananlardanmısınız. Başka türlü anlayacağınız şekilde sorayım. Siz hala Avrupada teknoloji, İlim ve Bilim nasıl bu kadar ileri seviyelerde sanıyorsunuz. Su altı sonar sistemlerinden, en gelişmiş savaş uçaklarına, en sağlam binalara bu teknoloji nereden esinleniliyor. Bu hammadeler nasıl araştırılıp bulunuyor sanıyorsunuz?

İşte Yeni Dünya Düzenide bu yeni nesil silahlarla yapılacak. Hastalıklı bir bitki türü tüm toprağa dalga dalga yayılabilecek ve toprağı çölden farksız bir konuma getirebilecek. Şaka gibi değilmi? Mesela Rusyanın İngiltereye çalıştığını tespit ettiği ajan bir FSB ajanının lokantada zehirlenerek öldürülmesi bilimin hangi seviye hangi boyuta geldiği konusunda en büyük ve en çarpıcı ispat. Lokantaya sıkılan bi gaz sadece bir tek ajanı zehirleyip acı çektirerek öldürüyor. Bu gaz bahsedilen ajanın DNA'sına göre yapılmış. Anlayacağınız sadece bir DNA ya göre zehirli gaz yapılmış. Başka kimseyi etkilemiyor o sıkılan gaz.

ABD'DEN GETİRİLEN HOLSTEIN SÜT İNEĞİ IRKI
Bizim siyaset adamlarımız hala ABDden Holstein ırkı süt ineği ithal ediyor. Tarım bakanlığımızın çalışma politikası. 20.000 gebe Holstein ırkı inek ithal ediliyor. Peki neden bu ineklerin erkeği ithal edilmiyor. Veya ABD neden bu ineklerin erkeğini satmıyor. Komedi dimi. İşte bizim devlet adamlarımızın devletçiliği. Yıllarca yanlış tarım politikaları ve hala gene aynı yanlış güzergahtan yola devam. Neymiş o inekler 6 kat daha fazla süt veriyormuş. Herkes süte susamış memlekette aç artık. Gözü sütten başka bişey görmüyor insanlarımızın. Neden bu ineklerin erkeği ithal edilmiyor çiftlikleri kurulmuyor madem bu kadar verimliyse bu inekler.


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZIN DEVRİMİ TABLET PC;
SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN DEVRİMİDE HER DOKTORA BİR CİNCIR
Her öğrenciye bir Tablet Pc, Her doktora hastane koridorlarında gezmeleri için bir Cincır. Müthiş bir devrim. Türkiye kendi otomobil markasını üretebilmek için vargücüyle çalışıyormu yoksa tamamen safsata bir işmi bu kendi otomobil markası olan bir Türkiye. Değilse bu Cincır, Tablet PC gibi teknolojik yatırımlara aktarılan paralar neden yurtdışına hibe ediliyor? Bu teknolojiler neden Türkiye'den uzak tutulmak isteniyor? Almanya'da bilen bilir bir diyot, transistör, kondansatör gibi elektronik devre elemanları üreten fabrikanın kazandığı para 4 otomobil markasının kazandığı kara eşdeğer. BASF'ı hiç duydunuzmu? Almanlar inşaat sektöründe hiç ileri değildir. Bina sektöründe okadar ileri değillerdir. Ama BASF diye bir kuruluşları var adamlar resmen dünyanın hammadde deposu. BASF bugün dünyaya hammadde vermiyorum dese dünya krize girer. Abartıyorum diyenler zır cahil. Dizel, benzin, Lpg, motor yağları gibi Yakıtların içindeki katkı maddelerinin bile tek tedarikçisi BASF. Boyanın, kimyasalların, gıdaların, tekstil kimyasallarının, plastik hammaddelerinin ve daha bir çok sektördeki kimyasal hammaddelerin neredeyse tek tedarikçileri Almanlar.

TÜRKİYE'DE OTOMOBİL MARKASI OLUŞTURMAK NE KADAR ÖNEMLİ?
Ben söyleyeyim. Hiç bir önemi yok. Anormal ötesi gereksiz bir şey. Yedek parçalarındaki teknolojiyi geliştirip dünya otomotiv piyasasına sunabilirseniz (Xenon far, CRDI motor gibi) araba markası oluşturamamanız zaten imkansız. Başını bi taraftan kıçını bi taraftan ithal edip montaj yapıp teknoloji üretiyorum diyeceğinize iki katı maaş talep edin daha az zarara girer bu millet. Dünyanın en büyük gemi tersaneleri neredeyse Türkiye'de gel görki adamlar radar, motor, jeneratör gibi stratejik parçaları üretip bizim yaptığımız ameleliğin 10 katı para kazanıyorlar. Bizde gemi üretiyoruz diye hindi gibi kabarıyoruz. Güzel  şeyler oluyormu kesinlikle oluyor. Çağ atladığımız bir gerçek ama bir okadarda gereksiz masraf yapılması yanlış taşın oynanması insanı çileden çıkartıyor. Ciddi anlamda strateji türetmede çok büyük sıkıntımız var. Yaptığımız strateji üretmekten çok stendap gösterisine benziyor. Tamamen komedi.

10 Temmuz 2011 Pazar

BİTKİLERİN GENLERİ ÇALINIYOR. PROFESÖRÜMÜZÜN SÖYLEDİKLERİNE DİKKAT

Son zamanlarda sürekli konuşulan genleri değiştirilmiş organizmaların Türkiye olarak git gide içine çekiliyoruz. Fen Edebiyat Fakültesi Botanik Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atabay Düzenli'nin söylediklerine devlet olarak acil tarafından kulak verilmeli. Aksi takdirde bir çok sebzenin olduğu gibi, Türkiye'ye has binlerce bitki türününde sonu gelecek.

Uzmanlar uyarıyor: "Sadece Türkiye'de bulunan binlerce endemik bitki yutdışına kaçırılıyor. Türkiye milyarlarca dolar zarara uğratılıyor"

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Botanik Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atabay Düzenli, bitki kaçakçılığıyla Türkiye’nin milyarlarca dolar zarara uğratıldığını belirterek, "Yıllardır süregelen bu kaçakçılığa karşı önlem alınmaması bitki casuslarının adeta iştahını kabartıyor. İzinsiz bitki toplamanın önüne geçmek için yeni kurallar ve yaptırımlar olmalı" dedi.

Prof. Dr. Düzenli, yaptığı açıklamada, Türkiye’de dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bin 500 endemik bitki bulunduğunu, bu bitkilerin yıllardır çeşitli yöntemlerle kaçırıldığını, ardından yurt dışındaki laboratuvarlarda, gen bankalarında değerlendirildiğini ve genetik haritalarının çıkarıldığını dile getirdi.
Dünyada sadece bir bölgede yetişen bir bitkiden örnek alınıp genlerinin çözülebildiğini ifade eden Düzenli, kaçırılarak gen haritası çıkarılan bir bitki ile ilgili ilaçlar üretmenin, o bitkiyi ortadan kaldıracak virusler geliştirmenin ve yine o bitkinin genlerine başka genler de monte ederek o bölgedeki başka bitki türlerini ortadan kaldırmanın da mümkün olduğunu anlattı.

"Bir Bitki ’Canavar Bitki’ye Dönüştürülebilir"Düzenli, "Bir bitkiyi ’canavar bitki’ haline getirmek şu anki teknoloji ile çok kolay. Genleri çözülmüş bitkiler tekrar bir tarlaya ekildiğinde içeriğindeki genetik değişim yüzünden o bölgedeki bitki örtüsünü yok etmekte ve o bölgedeki diğer bitki örtüsünü belirli böcek türlerine veya mantar türlerine zayıf hale getirebilmektedir" diye konuştu.

Kaçakçıların akla hayale gelmedik yöntemlere başvurduğunu ve çoğunlukla turist kimliğini kullandıklarını belirten Prof. Düzenli, izinsiz bitki toplamanın önüne geçmek için yeni kurallar ve yaptırımlar olması gerektiğini vurguladı.

8 Temmuz 2011 Cuma

USAME BİN LADİN ÖLDÜMÜ

Bu yazımda Usmae Bin Ladin'e değinecem. Usame Bin Ladin Gerçekten öldürüldümü? Geçenlerde Afganistanda öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ciddi anlamda öldürüldüğüne dair şüphelerimi paylaşmak istiyorum.

Siz bir örgüt düşünün yıllarca size kan kusturmuş ve yakalıyorsunuz? Ne yapardınız peki? Ölüsümü dirisimi işinize daha çok yarardı. Adam neticede elinize geçmiş. Ben operasyonu yapan grubun başında olsam kesinlikle orada 1000 askerimin ölmesinin 5 kuruşluk değeri olmazdı. Ladin sağ ele geçirmek için 1000 askerimin ölmesi benim önemsiz olurdu. Yeterki sağ ele geçirilsin.

Usame Bin Ladinin neden canlı ele geçirilmesi önemli?
 Hele hele siz ABD gibi teknoloji üreten bir ülke iseniz Ladini konuşturmak hiç zor olmazdı. Ladininde ölüsünün beş kuruşluk değeri olmazdı. Koskoca bir örgüt liderisiniz. Bütün yapılanma elinizde. Örgütün kilit adamlarının kimler olduğunu, nerelerde olduğunu, kimlerin desteklediğini siz biliyorsunuz. Düşmanınızda gelip sizi sağ ele geçirilmeye çok müsaitken öldürüyor. Buna anca kargalar arkasıyla güler. Rusların bile ordusunda URI'leri varken Ladini sağ ele geçirip konuşturmak hiçde zor değil.

Usame Bin Ladin öldürüldüğüne göre El Kaide operasyonlarının faturası kime kesilecek?
Böyle bir operasyonu NATO ve BM den habersiz ABD yaptığına göre faturasınıda ödemek ABD'ye düşer. Kesinlikle öldürülmedi ve öldürüldüyse hangi ülkede El Kaide operasyon yaparsa o ülke ABD yi suçlamalı. Nitekim öldürülerse gerçekten bu operasyon ciddi anlamda fiyasko. Usame bin ladin hakkında biri bana dördüz müş. Dört kardeşte dünyaya aynı anda gelmiş desin inanırım ama öldürüldüğüne dediğim gibi inanmam. Kargalarda bu habere arkasıyla güler. Adamlarda zaten dünyayla çok güzel dalga geçtiler.
USAME BİN LADİNİN ÖLÜSÜNÜN  FOTOĞRAFI DİYE YAYINLANAN FOTO