OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

19 Şubat 2012 Pazar

TERS LALE - ERZURUM'A HAS TERS LALE

TERS LALE - ERZURUM'A HAS TERS LALE
Hollanda'ya kaçırılmak istenirken son anda ele geçirilen ve dünyada sadece Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde yetiştiği belirtilen ters lale türünün 57 soğanı, ana vatanına getirildi.

Ters laleler, Erzurum'daki Atabotanik Park'ta çoğaltılacak. Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, ters lalelerle ilgilenen ve koruma altında tutan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden Erdal Kaya ile uzun süre görüşmesi ardından ters laleleri Erzurum'a getirmeyi başardı. Ters laleleri Atabotanik Park'ta saksılara yerleştiren Prof.Dr. Hasan Yılmaz, burada ters lale çoğaltacaklarını söyledi.

TERS LALE
TERS LALE - ERZURUMA HAS TERS LALE

13 Şubat 2012 Pazartesi

RASAT UYDUSU - RASAT GÖZLEM UYDUSU

RASAT UYDUSU VE RASAT UYDUSU GÖRÜNTÜLERİ
Geçenlerde haberlerde izlediğim Rasat uydusunun çekmiş olduğu görüntüleri gördüm. Görüntüler gerçekten kale alınacak kalitede. Tübitak tarafından geliştirilen Rasat gözlem uydusu işin hakkını fazlası ile vermiş. Büyük bir başarı. Tübitak gibi güzide kurumumuzun uydu alanında çok fazla ilerleme ve gelişme kaydettiği görüşüyor. Gerçekten çok güzel ve yerinde bir tespit yapılmış Tübitak ve devlet tarafından. İlerki zamanlarda ülkeler ikiye ayrılacak. Uydu yapabilen ve yapamayan ülkeler diye. Buda güçlü devletler sınıfına sokacak Türkiye'yi.

Gözlem uydusu alanındaki en büyük ihtiyaç ise, görüntüyü sağlayan kameranın, elektronik çiplerin ve datalink sistemlerinin yerli yapım olması ve elektronik çiplerin yerli olması için ivedilikle bir çalışma başlatılmalı. Daha gelişmiş kameralar ile görüntüler çok daha kaliteli olabilir. Rasat uydusu başarısının altından kısıtlı bir bütçeyle, minimum maliyetle kalkıldığını biliyorum. Rasat uydusu bir deneme uydusu idi.Çok olumlu bir çalışma olarak yüzünün akıyla çıktı uydu alanından Tübitak. Gerçekten takdir ve saygılarımla.

Yanlız Tübitak'ın önündeki en büyük çalışma dediğim gibi kameranın, elektronik çiplerin ve datalink sistemlerinin yerli yapım olması ve Türkiye'de geliştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde uydu yapabilen ülkeler sınıfında yer almayacağımızın, alsakta dünyada uydu yapamayan ülke olmayacağının ben bilincindeyim. İnşallah Tübitakta bu alanda çok daha fazla başarı ve ilerleme kaydeder.

Rasat uydusu üzerinde çalışan tüm ekip çalışanlarına, bu ülkeye gönül vermiş bir T.C. vatandaşı bireyi olarak teşekkür ve saygılarımı sunarım. Yolunuz açık olsun.


RASAT UYDUSU

RASAT UYDUSU EKİBİ


RASAT UYDUSU GÖRÜNTÜLERİ

RASAT UYDUSU GÖRÜNTÜSÜ
RASAT UYDUSU GÖRÜNTÜSÜ
RASAT UYDUSU GÖRÜNTÜSÜ