Hepsinin ortak bir yönü var deprem olmaları. Bu ülkede yaşayanların zihinlerindede deprem oluşturmaları. Aslında hepsinin bir çok ortak yönü var bu ülke açısından. Bende bu ortak yönlerini sıralayacam. Depremler Türkiye'nin acı gerçekleridir. Acı olduğu kadarda üzerinde bilimsel çalışmalar, bilimsel ve tekniksel önlemler alınması gereken olaylardır. Peki biz depremlere karşı ne gibi önlemler aldık? Millet olarak depremlere karşı ne kadar bilinçlendik? Devlet olarak ne yapılması gerekiyor? Devlet depreme ne kadar hazırlıklı? Kandilli rasathanesi görevini yapabiliyormu? Kandilli rasathanesi neden deprem olaylarını doğru tahmin edemiyor? Kandilli rasathanesinde kimler görev yapıyor?
ERZİNCAN DEPREMİ, VAN DEPREMİ, 17 AĞUSTOS DEPREMİ, ADANA DEPREMİ ve irili ufaklı bugüne kadar yaşanmış onlarca deprem. Peki akıllanmamız için daha ne adar deprem olması gerekli? Türkiye'nin deprem dede diye bilinen deprem Profesörü Ahmet Mete Işıkara sadece dedemi? Ahmet Mete IŞIKARA (deprem dede) depremlerde ne gibi çalışmalar yapmış bir insan.
MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI UYUYORMU?
Ellerinde her türlü meteryal Türkiye'de mevcut. Sık sık deprem oluyor. Peki Makina Mühendisleri Odası bu tür olaylara karşı ekip kurmuşmu? Birileri diyebilir Makina Mühendisleri Odasının depremlerle ne ilgisi olabilir? Her türlü olaylara karşı makina ekipmanları geliştirirler. Arama kurtarma görevleri üzerine makina ekpmanları geliştirilebilir bu tip olaylara karşı. Neticede deprem olmadan hangi tür makinaların depremlere karşı kullanılabileceğini, hangi tip aletlerin depremlerde işe yarayabileceğini, nasıl bir makina yaparsan şu tip göçüklerde bu alet ve makinalar işe yarar? gibi bilgileri araştırmamaları için ve bugüne kadar bu tip aletleri geliştirememiş olmaları insanda odanın saygınlığının tartışılması gerektiğinin en büyük ispatı.
Depremlerde her kurum, kuruluş kendine göre önlemlerini almalı ve gerekli gördüğü araştırmalarını yapmalı. TÜBİTAK ne tür çalışmalar içinde bilmiyorum ama üzerinde devlet olarak ciddi anlamda araştırma geliştirme yapılması gereken olaylar bu tip doğa olayları. ABD, Rüsya'yı kendi ülkesi üzerinde doğal olaylara müdahale etmekle suçluyor. Çok değil geçen sene yılbaşında Moskova'ya kar yağdırmamılardı. Kar bulutlarını Moskova şehrinden uzak tutmayı başarmıştı Rus bilim adamları.
Peki Türkiye'deki depremler doğalmı, yapay depremmi? Kim bu konuda bilgi sahibi hiç kimse. Allah(c.c.) bilir. Birde teknolojisi çok fazla gelişmiş, bu depremleri yapay olarak deliştirebilecek kadar ilerlemiş ülkeler bilir. Asıl bilmesi gerekenlerin bilebilmelerinin imkanı malesef teknoloji olmadığı için yok.
BEN BURDAN SORUYORUM? DEPREM, KASIRGA, TOPRAK KAYMASI, YANARDAĞ PATLAMASI, SEL gibi doğal olaylardan daha büyük Silah yapılabilirmi? Kendi teknolojinizle bir deprem oluşturabilseniz bundan daha büyük bir silah yapamazdınız heralde. O ülke en fazla bu tür bir savaşa karşı 1 gün dayanabilirdi. Neden bu tür olaylar bilimsel yönden devlet tarafından araştırılmıyor? Oldu bitti, öldü gitti şimdi yas tutma zamanı. 3 gün saonra yasta bittti hadi geçmiş olsun. Bu kadar basitmi ya. Bu kadar ahmak bir milletmiyiz? ABD, Japonya gibi ülkelerde her türlü doğal olaylara karşı bilimsel araştırma içinde. Kendi geliştirdikleri teknolojik ekipmanları geliştirme peşinde. Ya biz... Ancak bazı basın yayın organlarında sansasyon yaratmak, para kazanmak için Tv programlarında tartışma yaparız, kitaplar yazarız ve makaleler yazarız.
KANDİLLİ RASATHANESİ NEDEN DEPREMİ DOĞRU TAHMİN EDEMİYOR?
Buda çok merak ettiğim bir konu 99 depreminin üzerinden 12 sene geçmesine rağmen, tıpkı 99 depremindeki gibi yanlış tahminlerde bulunmaya devam ediyor kandilli rasathanesi. 6,6 şiddetinde denilen deprem ABD 7,3 demesi üzerine ortası bulunarak 7,2 şiddetinde diye değiştirildi. 17 Ağustos depremindede 6,9 demişlerdi. ABD 7,2 şiddetinde diyine ABD li abilerin dediği doğru kabul edilmişti. Bizim deprem Profesörlerimiz biraz fazla spor (boks) la ve sosyal yaşamla uğraşıyorlar galibaki fazla bilimsel çalışma yapma fırsatı bulamamışlar. Medyatik yüzü olan bir başka Profesörümüz Deprem Dede Ahmet Mete IŞIKARA acaba bugüne kadar kaç bilimsel çalışma yapmışki o meviyi ele geçirmiş. Bu konular üzerine kaç tane bilimsel makalesi var Ahmet Mete IŞIKARA hocanın. Kusura bakmayın ama en özürlü insan bile deprem sırasında yapılması gerekenleri biraz araştırma ile yapabilir. Peki deprem sırasında yapılması gerekenleri öğretmek için mi Prof. görevi verilmiş (Deprem DEDE'ye) Ahmet Mete IŞIKARA'ya.
Buda Van depremin doğal olmadığını yapay olduğunu tartışmalara açacak bir video
Tekrar yakınlarını kaybetmiş insanlara Allah(c.c.) sabır versin, hayatını kaybetmiş insanlarımıza Allah(c.c.)'tan rahmet diliyorum. Artık aklımızı başımıza alma zamanı.
Kalın sağlıcakla...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder