OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

28 Mayıs 2012 Pazartesi

NURETTİN ÖZDEBİR - KİMYA SEKTÖRÜ HABERİ

NURETTİN ÖZDEBİR - KİMYA SEKTÖRÜ HABERİ
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin hızla sanayileştiğini ancak kimya sektöründe zayıf olduğunu belirtti.Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin hızla sanayileştiğini ancak kimya sektöründe zayıf olduğunu belirterek, en az 5 tane daha rafineri ve petro kimya tesisinin kurulması gerektiğini söyledi.

Nurettin Özdebir, Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü tarafından düzenlenen, ''Sanayi ve Kariyer Günleri'' etkinliğinin açılışında, Türkiye'de nitelikli işgücüne ihtiyaç bulunduğunu belirterek, bir ülkenin en büyük sermayesinin beşeri sermayesi olduğunu ifade etti.

Beşeri sermayeyi oluşturan gençlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Nurettin Özdebir, ''Gençlere, istihdam edilemeyecek anlamsız alanlarda eğitim verilirse, bir takım gereksiz bilgilerle kafaları doldurulursa o ülkeye en büyük kötülüğü yapmış oluruz'' dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, küreselleşen dünyada artık Türkiye'nin de daha çok girişimciye, firma kuracak, iş yapacak, ticaret yapacak, üretim yapacak insanlara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin hızla sanayileştiğini ancak kimya sektöründe zayıf olduğunu belirten Nurettin Özdebir, şöyle konuştu:

''Ankara'da hemen  hiç kimya sektörü bulunmuyor. Şu anda Türkiye'nin en çok cari açık verdiği alanlardan bir tanesi kimya sektörü. Türkiye'nin bu alanda şiddetle yatırıma ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı var.

En az 5 tane daha rafineri ve petro kimya tesisi kurmamız gerekir. Çünkü bizimle nüfus olarak aşağı yukarı aynı büyüklükte olan İran'da 10 tane rafineri var.

Bizim de bu yapımızı mutlaka düzeltmemiz lazım. Ülkelerin gücü üretimlerinden gelir. Eğer siz üretemiyorsanız sizi kimse adam yerine koymaz.''

Ekonomide kişi başına düşen geliri artırmak için de girişimcilerin ve iş yerlerinin sayısının artırılması gerektiğine işaret eden Nurettin Özdebir, ''İş yeri yoksa iş yoktur. O zaman insanlarımıza yapılabilecek en büyük hizmet, onların çalışabilecekleri iş yerlerinin sayısının artmasıdır. Bu sayı ne kadar çok olursa o zaman rekabet oluşur ve verimlilik artar'' diye konuştu.

Nurettin Özdebir, kimya sektörüne çok meraklı olduğunu, kimya mühendisi olmayı çok isteğini ancak üniversitede makine mühendisliği bölümünü kazandığını kaydetti. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Özdebir, ''Yaptığınız işi severseniz ona gerekli saygıyı gösterirseniz o da mutlaka size hizmet edecektir'' dedi.

NURETTİN ÖZDEBİR - KİMYA SEKTÖRÜ HABERİ

Yerinde ve doğru bir tespit. Yanlızca Kimya sektörü değil. Yanlız konunun sapmaması açısından dallandırmayacağım. Bugün bizimde bir BASF gibi kuruluşumuz neden yok. Sn. Nurettin ÖZDEBİR'in dediği gibi en az 5 tesis daha kurulmalı. Devlet olarak ta Tübitak gibi kurumların Kimya sektöründe gerçekten çok ciddi çalışmalar yapması gerekmektedir. Artık bir ürün üretmek marifet değil. Ürünü üreten makineyi üretmek ve ürünün kompozit hammadesini geliştirmek marifet. Sensörlerin, algılayıcıların hemen hemen tamamını geliştirebilmek için kimya sektörünün gelişmesine ihtiyaç var. Carl Zeis merceklerinin içindeki kimyasal bileşenler sayesinde mercek netlik, ışınları doğru algılama gibi marifetleri kusursuz yapabilmektedir. Benim ilave etmek istediğim Üniversiteler ve Tübitak olarak Kimya sektörüne gereğinden fazla inilmesi gerekmektedir. Özellikle çağımız kompozit malzeme çağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder