OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

18 Ocak 2013 Cuma

FRANSA'NIN MALİ İŞGALİ - FRANSA MALİ SÖMÜRGESİ

MALİ
MALİ

FRANSA'NIN MALİ İŞGALİ - FRANSA MALİ SÖMÜRGESİ

Afrika ülkelerindeki sömürge devletler yavaş yavaş uyanmaya başladı. Sömürge devletlerine karşı koymaya ve kendi bağımsızlık mücadelelerini vermeye başladı.Bunlardan biriside Mali. Asırlardır Fransız sömürgesinde kalmış, Fransız kan emicilerinden kurtulamamıştır Mali. Şimdi orada direniz başlatan halka terörist grup adını veriyorlar.

Sekiz ayrı bölgeden oluşan Mali'nin kuzeydeki sınırları Sahra Çölü'nün tam ortasına ulaşır. Ülke nüfusun çoğunun yaşadığı yeri olan güneydeki bölgede ise, Nijer ve Senegal nehirlerini içermektedir. Ülkenin ekonomik altyapısını başlıca tarım ve balıkçılık oluşturmaktadır. Mali'nin bazı doğal kaynakları altın, uranyum ve tuzdur. Mali, dünyanın en fakir ülkelerinden biri sayılmaktadır.

Dünya'nın gözü önünde Fransız işgali yaşanıyor. İşin en enteresan boyutu girmeye çalıştığımız AB Fransız işgaline tam destek veriyor. Bir başka enteresan boyutu ise bir ülkeye BM üyesi bir ülke ancak ve ancak BM çatısı altında müdahale edebilir. Aksi halde bu savaşın adı Fransa-Mali savaşıdır. ABD cephesi ise ortada Fransız savaşı yok diyor.

Burada anlatmak istediğim olay artık bizler gözümüzü açmamız gerekir. İT İTİ ISIRMIYOR. Siz hiç Rusya'nın savaş ilan ettiği bir bölgeye, AB, ABD veya Fransa'nın müdahale ettiğini gördünüzmü? Nerde kaldı BM ? Şimdi Fransa kendi sömürge bölgesinde savaş ilan ediyor. ABD ortada Fransız savaşı yok diyor. AB tam destek veriyor. Hala anlamıyorsunuz değilmi? Asya ülkelerinin ağzına bir parmak bal sür. Sivrilmemesi için o bölgelerde de rakipler (Çin, Taiwan, K.Kore) çıkar. Müslüman coğrafyasında istediğini yap. Müslümanların sırtından dünya geçiniyor. Bizim ülkemizde ise Kürt-Türk olayları... Bu topraklardan bir Selahaddin Eyyubi, bir Barbaros Hayrettin gibi komutanlar çıkmadıktan sonra Müslüman coğrafyasına rahat yok. Katliamların, sömürgelerin, savaşların adı daha çok insani harekat olarak geçer.

FRANSA MALİ SÖMÜRGESİ
FRANSA MALİ SÖMÜRGESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder