OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

2 Aralık 2011 Cuma

TSE STANDARTI - ULUSLARARASI STANDARTLAR - TSE STANDARTLARI

TSE STANDARTI - ULUSLARARASI STANDARTLAR - TSE STANDARTLARI
Bugün değinmek istediğim konu TSE Standartı ve uluslararasın standartlar. Bazı değinmek istediğim konular var. Gördüklerim var. Malesef bizde TSE standartı denildiği zaman akla ilk gelen para verilerek alınan kapıt parçası geliyor. Serbest Piyasa kanununu bazıları aleyhinde kullanıyor veya bu konuda insanlarımız bilinçlendirilmemiş. Bende ağır basan düşünce ise TSE standartlarının kale alınacak bir standart yöntemi olmadığı yönünde.

Bu konuda hiçbir şey bilmeye gerek yok. Bu ülke geri kalmış bir ülkeyse standartları yüksek olmadığı içindir. Başka altında çapanoğlu aramanın anlamı yoktur. Almanyada, AB ülkelerinde ve en gelişmiş ülke kabul edilen Japonyada ulusal standart belgesi almak kolay bir iş değildir. Her üretilen, icat edilen ürüne bakanlık beraberinde standart getirir. Bizde ise başkası ne diyosa 20 yıl sonra uygulanır.

Malesef piyasada bir haksız rekabet almış başını gidiyor. Bunun en büyük sebebi ise TSE standartlarının yeterli olmaması ve TSE standartlarını uygulayan bakanlığın denetleme namına hiçbirşey yapmaması. Bunu neye benzetirsiniz (anlamayanlar için) derseniz; iki ürün var aynı ebatlarda, aynı renklerde, birebir aynı. Hammaddeleri bile aynı ama biri 1 Lira diğeri 5 lira. Üstelik bu iki üründe aynı fabrikada üretiliyor. Sebebi sizce ne olabilir. Tabiki kullanılan malzeme ve kullanılması gereken malzemenin yeteri kadar kullanılmaması ile alakalı.

İşte bu tip durumlarda TSE bir standart koymalı ve uygulanması gereken standartın sürekli denetlenmesi. Bu piyasada inanılmaz bir haksız rekabet oluşturuyor. Merdiven altı imalatçılarıda cabası. Bu tip durumlar yüzünden malesef dev şirketler kepek kapattı. Piyasada olması gereken şirketler piyasayı terketti. Çok büyük şirketlerin canı yandı.

Artık bu tip durumların önüne geçilmeli. Özellikle basit kalem mallarda çok büyük haksız rekabetler var. Bu haksız rekabetler insan sağlığını hiçe sayacak düzeyde. Denetleyen kimki. Burası Türkiye diyenler bu ülkede parazit yaşayan insanlardır. Halbuki bu standartlar Japonyada, Almanyada inanılmaz yüksektir. Standart konusunda adamlar malların istifleme şekline dahi müdahale ediyorlar. Eğer bu ülkenin büyümesini, gelişmesini ve teknoloji üretmesini istiyorsak bilinki standatlarını yükseltmedikten sonra bu imkansız.

Kalın sağlıcakla....

TSE STANDARTLARI - TSE STANDARTI - TSE LOGO - TSE LOGOSU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder