OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

19 Haziran 2011 Pazar

FİLİSTİN İSRAİL SORUNU

Gene bilindik sorun ve yorumlarımdan bazıları


Sizin aklınıza gelirmiydi Fosfor bombalarıyla toplu katliam yapmak. İnsanları acı çektire çektire öldürmek. Peki Irakta yasaklı olduğu söylenen kitle imha silahı (ki olmadığı ve farklı bir amaçla Irak'a girildiği ispatlandı) İsrail de yokmu. Fosfor bombasını İsrailde başka bir ülkede yapabilecek kapasite, kullanabileek cesaretmi yok. Sizce Filistinde yapılan katliamda hangi savaş kurallarına biyad edildi.


Bu şahsiyetsizler asker sivil demeden Fosfor bombası kullanıyor Filistinde. Bu kitle imha silahı değilmidir. Neden peki Fosfor bombası kullanılıyor. Sivilleri normal füzelerde çok daha ucuz maliyetli füzelerlede çok rahat katledebilirsiniz. Neden biliyormusunuz. Acı çekerek ölmeleri için. Bu kuralın sizce insan hakkıyla alakası varmıdır. Bu bir savaşmıdır? Barışmıdır? Eğer savaş veya barış ortamı olarak nitelendirenlerdenseniz yazık size. Filistinde yapılan katliamın ne savaşla nede barışla yapılabilecek bir izahı yok. Barış isteyen, caydırmak amaçlı hareket etmek isteyen fosfor bombası gibi silahları kullanmaz. Bu silahlar beraberinde kin ve intikamı doğurur. Çünkü bir kişi ailesinden olabilir, ülkesinden olabilir fosfor bombasıyla yakılarak acı çeker bir şekilde öldüğünü görürse o kişiye istediğiniz kadar barış nutuğu çekin. Peki savaşmı orada yapılanlar. Malesef savaşta değil. Savaş olsaydı savaş kuralları bu kadar aşşağılık ve şerefsizce çiğnenmezdi.


O yüzden kudurmuş köpeği iyileştirecem demenin anlamı yok. Siviller zarar görecekmi İsraile savaş açıldığında veya görmelimi. Evet çoluk çocuk ayrım yapılmaksızın görmeli. Nasıl fazlamı antisemitig geldi düşüncem yoksa. Neden sivillerde çekmeli biliyormusunuz. Siviller 2009un sonunda 2010un başında yapılan savaşta kullanılan Fosfor bombalarını hala havai fişek gösterisi sanıyorlar. Yani İsrailli yahudilerin görüş açıları bu. Sizde aynı şekilde çoluk çocuk ayrım yapmadan aynı acıdan fazlasını çektirinki farkına varsınlar. Atılan bombaların Havai fişek olmadığını anlasınlar. Ortada resim çekilmesi gereken bir durum olmadığını. Hatıra fotoğrafı çektirecek bir durumun olmadığını anlamalılar.


Peki İsrail herhangi bir sebeple değil fosfor bombası kullanmak normal silah kullanarak Filistine saldırmakta haklımı? Peki Filistinli Hamas İsraile karşı saldırmakta haklımı?


Daha izah edici açıklayayım. Birileri gelse sizi oturduğunuz evden yaka paça dışarı atsa. Ailenizden gitmek istemeyenleri göz dağı olsun diye öldürse. Mecburen gitmek zorunda kalsanız ne yapardınız? Heralde gelenleri davul zurnayla kimse karşılamazdı.


Gene geçenlerde okuduğum haberde İsrailli yahudiler Doğu Kudüste onbinlercesi gösteri yapıyor. Kudüsten çıkmayız diye. Ne kadar güzel hiç kimse üzerine silah doğrultmuyor Yahudi polislerden. Gayet demokratik bir eylem. Peki aynı gözteriyi o topraklardan kovulan Araplar yapmak istermiydi acaba. Veya öyle bir gösteriyi Arapların yapması mümkünmü? İsrailli polisler araplara bu kadar müsammalı olurmuydu. Demokratik davranırmıydı?


Silaha ihtiyacımız var artık papağan gibi barış kelimesini tekrarlamanın anlamı yok. Savaş kaçınılmaz. Neden derseniz Filistin devlet değildir. Osmanlının bir parçasıdır. Dünya Filistin topraklarında yahudilerin işgalinin olacağını bildiği için statüsünü devlet olarak görmemiştir. Açık bırakmıştır. O zaman o bölge yahudilere toprak satmayan Abdülhamit Han'ın topraklarıdır. Madem orası Filistin devleti toprağı değil. O zaman o topraklar T.C. topraklarıdır. O bölgede yaşayan Araplarda T.C. devleti vatandaşlarıdır.


SON SÖZLERİMİ TEKRAR EDİM. O BÖLGEDE BARIŞINDA SAVAŞINDA HİÇBİR ÖNEMİ YOK. O BÖLGEDE YAHUDİLERE ZULÜM EDİLMEDİKÇE, AYNI ŞEKİLDE SOYKIRIM YAPILMADIKÇA ÖLENLER BOŞUNA ÖLDÜ. ŞEHİTLER BOŞUNA VERİLDİ. İSRAİLE HADDİ DÜNYADA GÖRÜLMEDİK DERECEDE SERT BİLDİRİLMEDİKTEN SONRA NE DÜNYANIN, NE AVRUPANIN, NEDE ABD'NİN 5 KURUŞLUK DEĞERİ YOK. AHMEDİNEJAT KİMSE KUSURA BAKMASIN MELEK GİBİ ADAM. SÖYLEDİĞİ HER LAF ZİYADESİYLE GERÇEKLERİ YANSITIYOR. ZERRESİNE KADAR HAKLI DÜŞÜNDÜKLERİNDE. NASIL OLSA DÜNYA 3 MAYMUNU OYNAMAYA ALIŞTI. ORADA OLACAK YAHUDİ KATLİAMINDADA 3 MAYMUNU OYNARLAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder