OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

21 Ağustos 2011 Pazar

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK, PEJAK, TERÖRİSTLER VE TÜRKİYE

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK, PEJAK, TERÖRİSTLER VE TÜRKİYE
Bu yazımda Güneydoğu Anadolu Bölgesinde PKK veya Pejak varlığı ve Türkiye'nin bu örgütlerle savaşında olan ihmallerinden bahsedicem.


NEDEN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ YOK EDİLEMİYOR?
Bu soruyu hiç düşündünüzmü? Neden yok edilemiyor PKK. Bunun birçok cevabı olduğu gibi ben göz önünde tutulmayan, görülmek istenmeyen askeri cevaplarından bahsedicem. En basiti Kandil dağından ve böldegen bahsederek örnekler vericem. Güneydoğuda askerlik yapmış birisi olarak.


En başta Kandil ve çevresindeki kampların bitmemesinin, terör örgütü mensuplarının o bölgede varlığını sürdürmesinin temel sebebi nedir buna değinecem. Kandil ve çevresinin bombalanması tamamen Türkiye'nin paralarını çöpe atmasıyla eşdeğer. boşuna bombalanıyor. Bitirmek amaçlı değil. Sadece zaman kazandırmak amaçlı yapılan bir eylem Kandil ve çevresinin bombalanması. Neden derseniz o bölgede terörist yok. O bölgede yaşayan bir tek terör örgütü mensubu yok. O bölgede yaşayan sivil halk var. Teröristte bunlar zaten. Adamlar bombalanacağı zaman kampları terkedip civardaki evlerine yerleşiyorlar. Bombalama bittikten sonrada çıkıp tadilat ve tamirat çalışmalarına başlıyorlar. ABD, Türkiye ile olan anlık istihbarat ayığındada çok büyük zaafiyet var. Ne gibi derseniz bir kere Türkiye bölgeyi geniş çaplı 24 saat aylarca gözettikten sonra bölgeye giren çıkan, tadilat ve tamirat çalışmasını yapan insanların eşzamanlı olarak Irak hükümetine bilgisini vermeli. o bölge bir kere insandan arındırılmalı ve 5 yıl veya daha uzun süre kimse sokulmamalı. O bölgede yaşayan insanları o bölgeden uzaklaştırmadıktan sonra terörist tükenmez o bölgede. Çünkü terörist zaten sivil halk o bölgede.


ABD ile yapılan anlık eşzamanlı istihbarat paylaşımındada çevrede en ufak görüntü ve hareketlilikte beklenmeksizin o bölge vurulmalı. Bir kere operasyona başlamadan önce teröristlerin o kamplara hangi güzergahları kullanarak gittiğini gözetmek gerekir. Nedenmi? Çünkü geçiş güzergahları bilinki mayınsız bölgelerdir. Bir dahaki operasyon planınının geçiş güzergahını belirlemede yardımcı olur. Aynı bölgeler kullanılarak o bölgeye 20 ila 30.000 asker konuşlandırılmalı. 1994-1996 yıllarında yapılan operasyonların önce iyi bir güzergahını belirlemek gerekiyordu. Bu yapılmadı ki o yıllarda çok fazla asker zaiyatı oldu.


Bölgeye gelince. Kesinlikle PKK ve yandaşlarına destek verenler asılmalı. Öncelikle bunların şehir yapılanması ile olan bağları kesilmeli ve şehir yapılanması yok edilmeli. Çünkü o bölgede yaşayan insanlara karşı çok fazla tehdit ve psikolojik baskı var. Bu tehditi yapanlarda bölgede başta BDP ve KCK. BDP kapatılmalı. Nedenmi insanları bize oy veren köy, oy vermeyen köy diye BDP sayesinde önce BDPliler fişliyor sonra PKK lılar vuruyor yakıyor o köyleri, baskınlar yapıyorlar. Adamlar zaten resmen söylüyor. Adres imralı diye. Bu insanlara daha konuşturma hakkı tanınamaz. Aynı yere bunları tıkmadıktan sonra o bölge insanının devlete olan güveni sağlanamaz. Bırakın güvenmeyeni kazanmayı, güveneni bari kaybetmeyin. Güvenmeyen zaten ideolojik sebeplerden güvenmiyor.


NEDEN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İLE GİRİLEN ÇATIŞMALARDA ÇOK ASKER ZAYİ OLUYOR? veya NEDEN PKK BASKINLARINDA ÇOK FAZLA ASKERİMİZ ZAYİ OLUYOR?
Ortada çok büyük ihmal ve ihmalkarlıklar olduğu için. Neden ihmal ve ihmalkarlıklar sinsilesi var. Başlıca, o bölgede neden hala nöbet kulelerine asker konulduğu. Hakim kuleler oluşturulup bu kulelere karakol merkezinden gözetlenen nöbetçi gibi uzaktan kumandalı silah sistemleri olmuyor. Cobra araçlarının üzerinde neden insansız platformlar geliştirilip üretilmiyor. Olan sistemler yetersiz. Cobra, BTR, ZPT gibi çesitli  araçlarının üzerine termal kameralar takarak tam anlamıyla bu sorunu çözemezsiniz tamam. Ama neden her alanı ve açıyı görebilen algılayıcı sistemler geliştirilip takılmıyor bu platformlara. Devletin TÜBİTAK, TÜBİTAK-SAGE gibi kurumarı neden 30 senedir bu kadar zayıf kaldı ve bazı teknoloji geliştirilen birimler kurulmadı. O kadar zaiyat verildi o bölgede. Her zaiyatta aynı yöntemlerle verdirildiği görüldüğü halde neden kimsenin aklına insansız silah sistemleri geliştirmek gelmedi. T.C. devletini kimler yönetiyor? Bu kadarmı sahipsiz veya akılsız kişiler yönetiyor? Yoksa bu kadarmı şerefsiz vatan hainleri yönetti devleti? Lafım kesinlikle AKP ye değil. Bu sorun 30 senedir var. İsrail bile Filistinde HAMAS ve Filistin Kurtuluş Örgütü gibi örgütlerin üzerinde umulmadık silah sistemleri geliştiriyor ve deniyor. Neden 30 senedir Aselsan, Tübitak, Havelsan, MKEK, Roketsan, TAI, TEI, Mikes, TÜBİTAK, TÜBİTAK-SAGE gibi birimler kurulmasına rağmen o birimlerde çalışan ekibe gereken önem verilmedi. Verilmediğini nerden biliyorsun diyorsanız adamlar güzel bir sistem geliştirdiklerinde öldürülmekten korkuyor. Orada önemli olan olay, ekibe gereken önemin verilmesi. Dünyanın en gelişmiş fabrikasınıda kursan beyin gücüne sahip çıkamazsan bir işe yaramaz. Bu neden hala idrak edilemiyor ve Aselsan gibi kurumlarda çalışanlar intihar ediyor? Bu intiharların üzerine neden gidilmiyor? Yapılacak çok basit Aselsan gibi kurumların fabrika içlerinde İnsan Kaynakları, Kameralar ve Psikolojik danışma ekipleri var. İntihar eden kişilerde bu raporlara ve kayıtlara neden bakılmıyor. İntihara meyilli kişinin raporlarda ve kamera kayıtlarında hal ve hareketleri belli olur. En basitinden intihar eden kişinin intiharmı etti? öldürüldümü? söylenntisine kesin cevap verebilir, soruşturmayıda buna göre derinleştirirsiniz.


Kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder