OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

6 Ağustos 2011 Cumartesi

TERÖRİST ABD VE AB

TERÖRİST ÖRGÜT ABD ve AVRUPA BİRLİĞİ ( AB )
Sıkça duyduğumuz haberler. Afganistandaki, Libyadaki, Sudandaki, İrandaki, Suriyedeki, Iraktaki terör örgütleri, terör faliyetleri, dikta rejimleri... Neden peki hem Müslüman coğrafyasında yaşanıyor bu olaylar düşünenleriniz, farkedenleriniz mutlaka olmuştur. Bende bu konuya değinecem bu yazımda.

AB ve ABD'nin en temel amacı sömürge. Sömürmenin en kolay yolu ise sömürmek istedikleri ülkelerde kargaşa çıkarmak, zihinleri bulandırmak, içişlerine karışmak. En temel silahları İnsan Hakları, Hayvan Hakları, Medeniyet, Çağdaşlık, Demokrasi v.s. gibi kulağa hoş gelen kavramlar.

Sistem çok basit. Kısaca ve belli başlı sistemleri başlıklar altında toplamaya çalıştım.

-TİCARET
AB ülkeleri ve ABD her üründe standart koyarak istedikleri ürünün ülkelerine girişine engel olabilmektedirler, istedikleri ürünü satabilmektedir, fiyatını ve piyasasını belirleyebilmektedir, kota koyabilmektedirler. Örnek verecek olursak, çok gelişmiş bir ürün ürettiniz, icat yaptınız diyelim. Ürün devrim niteliğinde de olsa adamların ekonomisine zarar verecekse, o ürünü ülkelerine sokmamak için, engel çıkartabiliyor olmaları. Nasılmı? Bu üründe kurşun oranı çok fazla, bu üründe kullanılan kimyasallar çevreye zehir saçıyor diyerek. Halbuki kendi sektörümden biliyorum. Çevreye zarar vermeyen hiçbir matbaa boya malzemeleri bulamazsınız. Bu boyalarında yüzde 70 i AB ülkelerinden ithal edilmektedir.

Kendimize çıkarmamız gereken pay ise, ilim ve bilim çalışmalarına hız vermek, okumuşluk seviyesini bu ülkede yükseltmek, (kastettiğim boş diploma, ideolojik saplantılar içinde okumuşluk değil) her ürüne standart koymak (çok daha fazla gelişmiş bir standarta ve yaptırım gücüne sahip bir TSE).


- ÇAĞDAŞLIK
Hemen hemen her alanda insan yaşamı standartlarını geliştirmek için İnsan Hakları, Özgürlükler, Giyim Kuşam, Temizlik gibi kavramları yasalaştırarak veya standart getirerek diğer milletlere karşı istediklerini yaptırma sanatıdır. Bunu ticarete dökmeyide çok iyi bilmişlerdir. İş okadar ileri boyuta gitmiştirki Müslümanlara giyim kuşamı öğretmeye kadar geliştirebilmişlerdir kendilerini. Çağdaşlık sayesinde iyi tarafları kendilerine, dayatmaları diğer toplumlara rahatlıkla yaptırabilmektedirler.

Neticede doğadaki canlılar arasında yaşanan her olay üstünlük kurma yarışıdır. Unutulmamalı ki üstünlüğünü kabul etmediğiniz hiçbir insanın lafını dinlemezsiniz...

- HAYVAN HAKLARI, İNSAN HAKLARI
AB ülkelerinde neden hayvan hakları bu kadar gelişmiştir. Çünkü bu ülkelerde hayvanlara yapılan eziyet ve zulümler hat safhadadır. Bir sürü yasa çıkararak hala hayvanlara yapılan eziyetlerin önüne geçilememiştir. İspanyada ki boğa güreşleri gibi. Başka bir örnek, kaldıki kendi hobileri için yaptıkları zulmün ve egoistliklerinin en büyük göstergesidir bu. Pitbull köpekleri. Sadece dövüş ve saldırı amaçlı olarak, hayvanların genleriyle oynanarak bir köpek ırkı türetmişlerdir. Baykuşlara bira içirerek ölmelerini seyreden İngilizler gibi. Tüm bunlara rağmen bu hayvan hakkı kavramına bir kılıf uydurarak bakın bizim ülkelerimizde hayvan hakları çok gelişmiş diyebiliyor olmaları. Bu sayede diğer milletlere hoş, ilerici, çağdaş görünebilmeleri.ve diğer milletlerden kendilerini üstün gösterebilmeleri. Başka bir örnek ise AB idama karşı. Çünkü insan haklarına aykırı. Ölenin hakkı yok, öldürenin hakkı çok. Neden öldürenin hakkı çok dersenizde kendi ülkelerinde terör, katliam yapan bir vatandaşın kırk yılda bir ıkıyor olması. Neticede karnı tok, refah seviyesi yüksek bir ülkeden terörist çıkacak hali yok. O yüzden bu uygulama sadece az gelişmiş ülkelere dayatılmaktadır. Çünkü kendi ülkelerindeki insanlar refah seviyesini, bolluk bereket içinde yaşamayı terkedip katil olmayı düşünemez. Değil 10 sene bir gün içerde yatmak bu tip insanlar için ölümdür.

Peki Türkiye olarak biz kendimize ne gibi bir pay çıkarabiliriz. Aynı şekilde hayvan haklarını ve insan haklarını daha geniş ve gelişmiş bir şekilde hukuk literatürüne maddeler halinde işleterek sokmalıyız. Neden böyle konuşuyorum derseniz; Çünkü malesef bizim ülkemizdeki hukuk anlayışının en büyük sorunu, hukukta maddeleri olmayarak bir çok konunun hakimler ve savcıların insafına terkedilmiş olması.
- TERÖRİZM
Gelişmesine engel oldukları ülkelerde sağlıklı düşünemeyen bireyler oluşturarak bunları kendi çıkarları çerçevesinde kullanmaları. Tamamen satranç oyunu organize etmek ve teröristlerede satranç tahtasında değersiz bir piyon olarak yer vermek. Neticede satranç nasılki şahsız, vezirsiz olmuyorsa piyonsuz da olmaz.

Örneğin bu hızda giderse Pakistanda veya Afganistanda Pakistanlı veya Afgan bir vatandaşa ileride rastlayamayacaksınız. Nedenmi? Hem terörün hemde NATO nun verdirdiği sivil kayıplara bakarsanız ne demek istediğimi net bir şekilde anlarsınız. Birde Pakistanda ve Afganistanda çıkan terör örgütlerini eğitenlere, destek verenlere ve göz yumanlara bakmanız olayı net bir pencereden görmenizi sağlayacaktır.


Son olarak Türkiye neden AB bir parçasıdır. Neden biliyormusunuz. Çünkü AB ülkelerine medeniyeti, ilmi, bilmi ve çağdaşlığı biz öğrettik. Ama hala öğretemediğimiz bir çok konu var. Başka bir gerçek ise öğreneceğimizde bir çok konu olması.

NEDEN AB ve ABD'YE TERÖRİST ÜLKE ve ÖRGÜTLER DİYORUM?
Dünyanın okadar imkanları olmalarına rağmen refah ve huzur seviyesi olarak hala çok geride bırakmaları. Tamamen egoist yapılarını tatmin etmek için kan döküyor olmaları. Sizce bir terörist grupmu dünyaya daha fazla zarar verir? Yoksa imkan ve yaptırım gücü neredeyse imkansıza yakın olan bir devletler arası örgüt olan NATO ve BM veya devletmi? Daha açık sorayım. Somalide, Afganistanda, Pakistanda dünyaya gelmiş bir anne babanın çocuğu olmak veya terörist bir anne babanın çocuğu olmaktan başka bir alternatifiniz olmasa ne kadar sağlıklı düşünebilir veya neler kazandırabilme şansınız olurdu ilime ve bilime. Açlıktan ölmek üzere olan bir çocuğun suçu ve yapabilecekleri neler olabilir? Karınını doyurmaktan başka neler düşünebilir sizce? Kim peki bu insanları açlığa sefalete terkeden. Dünyayı başarısız bir şekilde yöneten ABD ve AB olma ihtimali yokmu sizce? Uyguladıkları piyasa politikası ile dünyada kriz çıkarıp, açlığa mahkum edenler terörist değilmidir sizce? Çinde bir dolara çalışmak zorunda olan bir insan olarak dünyaya gelseydiniz peki aranızdaki fark ne olurdu Alman vatandaşı ile. Sizin suunuz ne olurdu peki çinde dünyaya gelmekten başka. Her gün Çinde binlerce kişi mutsuzluk ve açlık yüzünden intihar ediyor. Her gün on binlerce kişi Afrikada açlık ve hastalıklar yüzünden ölüyor. Bundan daha büyük bir terör saldırısı olabilirmi? Kim sömürüyor peki Çinde, Afrika kıtasında yaşayan insanların haklarını? Bu tip bir düzende terörist olmak çokmu zor. Veya terörist mi suçlu terörist olduğu için?

Neden peki AB ve ABD ülkelerinde terörist örgütler yok. Nasıl anlatmayı düşünüyorsunuz bu acıyı yaşamamış insanlara terörün kötü bir olay olduğunu. Katillere terörün kötü birşey olduğunu nasıl anlatabiliriz ki? Öldürmekten başka çareniz varmı kötü olduğunu anlatabilmek için? Türkiye olarak bizim ülkemizde AB ve ABD de oluşacak olan terör örgütlerine destek versin. Oradada kan akmalı. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun birileri bunu yapmalı. Yoksa ne ASALAnın, ne PKK nın bu ülkede sonu gelmez. Bu terör örgütlerinin ellerindeki kullandıkları silahlara bakın. Nerelerden para geldiğine, kimlerle ilişki içinde olduklarına bakın. Kim katil teröristmi? Yoksa AB ve ABD mi?

 
DÜNYANIN EN BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTLERİ OLAN KATİL ABD ve AB BAYRAKLARI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder