OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI
OTEL EKİPMANLARI AKSESUARLARI

15 Ağustos 2011 Pazartesi

TÜRKİYE SÜPER GÜÇ TÜRKİYE BÖLGESEL GÜÇ OLURMU?

Bu yazımda Türkiye süper güç veya bölgesel güç olurmu? Olursa nasıl olabilir yazısına değinecem.

Çok rahat olabilir. Nasıl mı? Çok basit bir şekilde hemde hiç zorluk çekmeden. Çünkü Türkiye'nin köklü bir geçmişi ve tarihi var. Bu dünyada hemen hemen hiç bir devlette olmayan bir tecrübe ve deneyim.

TÜRKİYE ASKERİ AÇIDAN NASIL SÜPER GÜÇ OLUR?
Öncelikle geçmişten gelen kültürel ve sosyal bağlarını daha sıkı geliştirerek. Bunu nasıl başarabilir? Devletin başında evvela bunlar Arap, gerici, gibi vatan hainleri, sığ, dar kafalı, beyinsiz insanlardan arındırılarak. Bu tip insanlar dar kafalı, sığ ve beyinsiz değildir aslında. Düpedüz vatan haini, ABD ve Avrupa'nın sömürge kanallarını açan ciddi anlamda vatan hainleridir.

Bu tip zihniyetten arındırıldıktan sonra tıpkı NATO, ABD, AVRUPA gibi tüm enerjisini bilime, üretime, ar-ge'ye ayırarak. Silah sistemleri geliştirmeye ayırarak. Bu maliyetleride NATO benzeri bir yapı kurup müslüman ülkelerinde paylaştırarak. Bunu nasıl yapabilir peki. Direk ekonomik, askeri anlamda, altyapı anlamında hiç bir şeyini hazırlamadan geliyorum demeyerek. Öncelikle CIA, MOSSAD ve KGB gibi MİT'in bu coğrafyadaki kollarını güçlendirerek. Gizli anlamda altyapısını hazırlayarak.

Başka bir konu ise Türkiye bölgesel güçmü? Kesinlikle bir nebze olabilir ama şu anda tam anlamıyla bölgede İran, İsrail gibi ülkeler varken bölgesel anlamda askeri bir güç değil. Askeri güç olması için nelere yönelmesi gerekir. Her türlü silah ve techizat sistemini gizli bir şekilde kendisi geliştirerek. Amma velakin bilindik silah sistemlerinin arkasından giderse seviyesi belirli bir askeri güç olurki; gücü belli olan gücede askeri anlamda ve bölgesel anlamda güç denmez. Mesela en basiti İsrail'in elinde türü ve sınıfı belli olmayan inanılmaz gelişmiş silahlar var. Çağımızın modern silahları Helikopterler, uçaklar, gemiler, tanklar, uçak gemileri gibi görünsede göründüğü gibi değil. Savaş uçağı her ülkede var. Heron, Predator her ülkede yok ama. Füze her ülkede var, balistik füze her ülkede yok ama. Kastettiğim, predator, heron, termal kamera gibi daha önce benzeri yapılmamış sofistike sistemler. Mesela başka bir İsrail teknolojisi duvarın arkasını gösteren kamera, düşmana görünmeden ateş etmeyi sağlayan namlusu oynar sistemli makinalı tüfek, vücut ısısını absorve ederek termal kameraya görünmemeyi sağlayan kamuflaj, hayalet uçak, uçaklara yanlış görüntü yollayıp radar pilotların ekranlarında uçak görüntüsü sağlayan karıştırıcı Hawks tipi uçaklar v.s. Artık helikopter üretebeilmek, savaş uçağı üretebilmek iyi bir mesafe ama yeterli değil.

Özellikle MİT'in araç, techizat ve gereçleri yerli geliştirilmeli ve dünyada eşi benzeri olmayan sistemler olmalı. Bugün dünyanın en büyük askeri, ekonomik ve teknolojik gücü olmak istiyorsa ülkem, çok sağlam bir istihbarat teşkilatı olmalı ve bu teşkilat kesinlikle yabancı teknolojik aletlere muhtaç olmamalı. Bu dediklerimi tek yapabilecek devlet kurumu MİT.

Kalın sağlıcakla...

2 yorum:

  1. Verdiginiz bu bilgiler için size teşekkür ederim . Özel akşam lisesi olarak paylaşımlarınızın devamını beklerim .

    YanıtlaSil